Obsah fóra Ryby, rybky, rybičky - diskusné fórum

Prihlásenie Registrácia FAQ Zoznam užívateľov Hľadať Obsah fóra Ryby, rybky, rybičky - diskusné fórum

2 pstruhy a 1-2 kapre ?
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Ryby, rybky, rybičky - diskusné fórum » ? Iné ?
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
pstruh

Založený: 17 jún 2010

PríspevokZaslal: Št jún 17, 2010 1:24 pm    Predmet: 2 pstruhy a 1-2 kapre ? Odpovedať s citátom

Zdravim,

viete mi niekto pomoct, podla vyhlasky mozem za den zobrat bud
2 ks uslachtilich ryb alebo
4 ks lososovitych ryb alebo
7 kg ryb

Predstavme si situaciu ked sa rano vyberiem na pstruhy, chytim 2 ks a skoncim rybolov a vyberiem sa vecer na kaprovy revir. Vecer chytim 1 kapra... cize moj denny ulovok je zatial 2 ks pstruh a 1 ks kapor, moja otazka je ci mozem dalej chytat na kaprovej vode alebo musim denny lov ukoncit, ak chytim dalsieho kapra tym padol by som mal 2ks pstruha a 2ks kapra co zakon nedovoluje.
Viete mi niekto povedat ako riesit tuto situaciu ?

Dakujem

Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
rumo

Založený: 23 október 2007

PríspevokZaslal: Št jún 17, 2010 2:59 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

podla mna by si mal po prvom kaprovi denny lov ukoncit. jasne sa to pise vo vyhlaske. ved aj ked chytis prvu rybu napr amura a chces si ju privlastnit a ma nad 7 kg,musis v ten den lov ukoncit.a nesmies uz lovit.

Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
pstruh

Založený: 17 jún 2010

PríspevokZaslal: Št jún 17, 2010 3:19 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

rumo napísal:
podla mna by si mal po prvom kaprovi denny lov ukoncit. jasne sa to pise vo vyhlaske. ved aj ked chytis prvu rybu napr amura a chces si ju privlastnit a ma nad 7 kg,musis v ten den lov ukoncit.a nesmies uz lovit.

pls, vies mi povedat kde presne to pisu?

podla http://www.srzrada.sk/index.php?n=Vestnik2002.Jul#o17 opisuju mozne situacie co si smies privlastnit pocas denneho lovu......

Návrat hore
1kucmik

Založený: 17 január 2007

PríspevokZaslal: Št jún 17, 2010 3:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mozes chytit 2 kusy kapra a 4 kusy pstruha pokial nimi nepresiahnes 7 kilovu hranicu.

Návrat hore
1kucmik

PríspevokZaslal: Št jún 17, 2010 3:51 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

totiž:
http://www.srzrada.sk/uploads/Vyhlaska-185-2006.pdf

kde je uvedená vetička:

(9) Privlastnením si povoleného počtu a hmotnosti
rýb sa denný lov rýb skončí.

kde nie je alebo, ale a!!!
čo znamená " súčasne "
dalej ryby z odseku A, B a C nie su vzajomne prepojene, nemysliac na 7kg hranicu. V zákone však nie sú ďalšie bezpečné kombinácie medzi týmito "písmenami"
navyse ta vyhlaska ma este 5kg ostatnych ryb... a je uz zrusena.
Rybky ma na starosti MSžP

Návrat hore
standa

Založený: 11 október 2009

PríspevokZaslal: Št jún 17, 2010 5:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ale zalezi ci tie pstruhy chytis na kaprovej vode alebo na pstruhovej ja si myslim ze ked si na pstuhovej vode a chyits 4ks pstruha lov konci ale na kaprovej vode mozes chytat kapre lebo uz si na inej vode

Návrat hore
rumo

Založený: 23 október 2007

PríspevokZaslal: Št jún 17, 2010 8:09 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

standa napísal:
ale zalezi ci tie pstruhy chytis na kaprovej vode alebo na pstruhovej ja si myslim ze ked si na pstuhovej vode a chyits 4ks pstruha lov konci ale na kaprovej vode mozes chytat kapre lebo uz si na inej vode

v tomto mas asi pravdu. ja som majitelom povolenky na kaprove vody. ak by mal dotycny aj povolenku na pstruhove ci lipnove neviem presne aka to je, podla mna by sa asi nescitaval pocet kusov z tych 2 povoleniek. ci Question Question ved ked ides na kaprovu vodu nemusis mat so sebou aj pstruhove (lipnove) povolenie........

Návrat hore
1kucmik

PríspevokZaslal: Št jún 17, 2010 8:15 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

chlapci denny limit nie je viazany na druh povolenky. takze pohov, Smile

Návrat hore
Rullo

Založený: 08 jún 2009

PríspevokZaslal: Št jún 17, 2010 9:25 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

No musím priznať že tato debata ma priam udivuje, fantázii sa niekedy fakt medze nekladú. Denný lov sa končí po privlastnení si buď 4 pstruhov, alebo 2 ks hospodársky cenných rýb bez ohľadu na to či máš viac druhov povolení. Keď to kombinuješ tak 2ks pstruhov nahrádza 1ks hosp. cennej ryby, čiže keď chytíš ráno 1 pstruha, môžeš chytiť ešte stále 2ks hosp. cennej ryby. Keď chytíš 2 ks pstruha môžeš už iba 1 ks hosp. cennej ryby, ale keď chytíš 3 ks pstruha stále si môžeš privlastniť 1 ks hosp. cennej ryby. Privlastnením si 4 ks pstruha sa denný lov končí, čiže loviť už môžeš akurát tak niekde na súkromáku.

Návrat hore
1kucmik

PríspevokZaslal: Pi jún 18, 2010 6:16 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Rullo napísal:
No musím priznať že tato debata ma priam udivuje, fantázii sa niekedy fakt medze nekladú. Denný lov sa končí po privlastnení si buď 4 pstruhov, alebo 2 ks hospodársky cenných rýb bez ohľadu na to či máš viac druhov povolení. Keď to kombinuješ tak 2ks pstruhov nahrádza 1ks hosp. cennej ryby, čiže keď chytíš ráno 1 pstruha, môžeš chytiť ešte stále 2ks hosp. cennej ryby. Keď chytíš 2 ks pstruha môžeš už iba 1 ks hosp. cennej ryby, ale keď chytíš 3 ks pstruha stále si môžeš privlastniť 1 ks hosp. cennej ryby. Privlastnením si 4 ks pstruha sa denný lov končí, čiže loviť už môžeš akurát tak niekde na súkromáku.

vieš mi ukázať odstavec zo zákona a jeho vyhlášky, kde máš tieto bludy? ze 2 ks pstruha= 1ks kapra? Smile))

Návrat hore
oreno

Založený: 23 november 2009

PríspevokZaslal: Pi jún 18, 2010 8:18 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Rullo napísal:

Sám si protirečíš. Podľa tvojho výkladu by malo byť správne: keď chytíš3 ks pstruha stále si môžeš privlastniť 1/2 ks hosp. cennej ryby Laughing

Návrat hore
zembercity

Založený: 22 február 2007

PríspevokZaslal: Pi jún 18, 2010 8:32 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Priatelia,uvedený príklad na stránke SRZ bol platný pre starú vyhlášku,nová vyhláška platí od roku 2006 a zmenilo sa aj číslo paragrafu.Pri počte privlastnených rýb je podstatná ich hmotnosť ktorá nemá prekročiť 7 kg ak to nie je posladná ryba akejkoľvek hmotnosti prevyšujúca hranicu 7 kg.Podľa bodu "a" a "b" sa denný lov musí ukončiť podľa toho ktorú podmienku splní ako prvú.Napr.poradie privlastnených rýb:1 ks K /3 kg/,4 ks Pd /1 kg/ - koniec; 1 ks K /3 kg/,3 ks Pd /1 kg/, 1 ks K /? kg/ koniec;atď.Samozrejme prihliadnuc i na kombinácie uvedených rýb v jednotlivých odsekoch.To je moje pochopenie tohoto paragrafu čl.2-4.Petru zdar!

Návrat hore
oreno

Založený: 23 november 2009

PríspevokZaslal: Pi jún 18, 2010 10:57 am    Predmet: Odpovedať s citátom

1kucmik napísal:
mozes chytit 2 kusy kapra a 4 kusy pstruha pokial nimi nepresiahnes 7 kilovu hranicu.

Výkladov § 14 odsek.2 Vyhlášky (Množstvo úlovkov a ich evidencia) je nespočet a niektoré sú diametrálne odlišné Razz

ALE POZOR !!!
"Veľký vykladač písma" (ministerstvo) a tým padom aj RS v praxi uplatňujú ten v ktorom denný lov končí akonáhle je dosiahnuté množstvo úlovku podľa niektorého z pism.a) b) c) Napríklad:
a) 2K + 3PP (pri rešpektovaní váhového limitu = ak 7 kg limit prekročený, tak poslednou rybou)
b) 1K + 4PP (pri rešpektovaní váhového limitu = ak 7 kg limit prekročený, tak poslednou rybou)
c) 7 kg a viac všetkých druhov rýb (v ktorých je najviac 2K+3PP, alebo 1K+4PP), ktorých váhový limit je prekročený poslednou rybou.
Ak úlovok obsahuje rybu (K, PP atd..) ktorou sa naplnil jej max. dovolený počet musí byť táto ryba poslednou ulovenou rybou - ktorá prekročí váhový limit a ukončí denný lov

Pozn. Confused : Kapor (K) a Pstruh potočný (PP) boli použité ako modelové príklady
Ryby v rámci písm.a) možno kombinovať: Namiesto 2K môže byť 1K+1Zu, alebo iné kombinácie .......
Ryby v rámci písm.b) možno kombinovať: Namiesto 4PP môže byť 1PP+1PD+1Mr+1Pds, alebo iné kombinácie .....

Ak chcete jeden taký trošku Rolling Eyes uletený Rolling Eyes výklad, ale zato založený na gramatickom výklade napísaného paragrafového znenia, tak si pozrite:http://www.rybarcenie.sk/forum/viewtopic.php?f=10&t=70&st=0&sk=t&sd=a&start=90

Návrat hore
Rullo

Založený: 08 jún 2009

PríspevokZaslal: So jún 19, 2010 10:34 am    Predmet: Odpovedať s citátom

zembercity napísal:
Priatelia,uvedený príklad na stránke SRZ bol platný pre starú vyhlášku,nová vyhláška platí od roku 2006 a zmenilo sa aj číslo paragrafu.Pri počte privlastnených rýb je podstatná ich hmotnosť ktorá nemá prekročiť 7 kg ak to nie je posladná ryba akejkoľvek hmotnosti prevyšujúca hranicu 7 kg.Podľa bodu "a" a "b" sa denný lov musí ukončiť podľa toho ktorú podmienku splní ako prvú.Napr.poradie privlastnených rýb:1 ks K /3 kg/,4 ks Pd /1 kg/ - koniec; 1 ks K /3 kg/,3 ks Pd /1 kg/, 1 ks K /? kg/ koniec;atď.Samozrejme prihliadnuc i na kombinácie uvedených rýb v jednotlivých odsekoch.To je moje pochopenie tohoto paragrafu čl.2-4.Petru zdar!

Je to možné. Keďže nechodím na pstruhy a kapre naraz a nelámem si hlavu nad tým aby som využil každý gram denného limitu neštudoval som ako to presne je v novej vyhláške, viem že v starej to fungovalo nejak tak.

Návrat hore
johno

Založený: 16 november 2007

PríspevokZaslal: So jún 19, 2010 1:12 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

nič proti autorovi témy,pretože táto dilema kvári ba až ničí mnohých,ktorí zainvestovali do kaprovej a aj do pstruhovej povolenky... Laughing Toľké počítanie, "koľko si ešte môžem čoho privlastniť", to dá skutočne zabrať.Ale keďže existuje internet,kalkulačky a iné vymoženosti,tak sa to dá hádam zvládnuť. Neodsudzujem nikoho,kto si sem tam nejakú netrofejnú rybu privlastní, len ľutujem tých,čo vyznávajú "chyť a zožer/rozdaj" ,že sú ochudobnení o ten super pocit,keď rybe nad ktorou zvíťazili, jednoducho darujú život a dokonca sa k nej pred pustením správajú aj ohľaduplne. To je pocit,ktorý keď na to nemajú(v hlave,nie v peňaženke),jednoducho nikdy nespoznajú. Ale nikdy nie je neskoro priatelia,takže serte na počítanie,kaperka/... si sem tam zoberte,ale skúste ulovené rybéčky(aj mierové,bisťu Shocked )niekedy aj pustiť a možno spoznáte nepoznaný pocit,ktorý bude možno lepší ako orgazmus. Wink Cool

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Ryby, rybky, rybičky - diskusné fórum » ? Iné ? Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: