| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
pstruh
Založený: 17 jún 2010 Príspevky: 2
|
Zaslal: Št jún 17, 2010 1:24 pm Predmet: 2 pstruhy a 1-2 kapre ? |
|
|
Zdravim,
viete mi niekto pomoct, podla vyhlasky mozem za den zobrat bud
2 ks uslachtilich ryb alebo
4 ks lososovitych ryb alebo
7 kg ryb
Predstavme si situaciu ked sa rano vyberiem na pstruhy, chytim 2 ks a skoncim rybolov a vyberiem sa vecer na kaprovy revir. Vecer chytim 1 kapra... cize moj denny ulovok je zatial 2 ks pstruh a 1 ks kapor, moja otazka je ci mozem dalej chytat na kaprovej vode alebo musim denny lov ukoncit, ak chytim dalsieho kapra tym padol by som mal 2ks pstruha a 2ks kapra co zakon nedovoluje.
Viete mi niekto povedat ako riesit tuto situaciu ?
Dakujem
|
|
| Návrat hore |
|
rumo
Založený: 23 október 2007 Príspevky: 305 Bydlisko: ba
|
Zaslal: Št jún 17, 2010 2:59 pm Predmet: |
|
|
| podla mna by si mal po prvom kaprovi denny lov ukoncit. jasne sa to pise vo vyhlaske. ved aj ked chytis prvu rybu napr amura a chces si ju privlastnit a ma nad 7 kg,musis v ten den lov ukoncit.a nesmies uz lovit.
|
|
| Návrat hore |
|
pstruh
Založený: 17 jún 2010 Príspevky: 2
|
Zaslal: Št jún 17, 2010 3:19 pm Predmet: |
|
|
| rumo napísal: | | podla mna by si mal po prvom kaprovi denny lov ukoncit. jasne sa to pise vo vyhlaske. ved aj ked chytis prvu rybu napr amura a chces si ju privlastnit a ma nad 7 kg,musis v ten den lov ukoncit.a nesmies uz lovit. |
pls, vies mi povedat kde presne to pisu?
podla http://www.srzrada.sk/index.php?n=Vestnik2002.Jul#o17 opisuju mozne situacie co si smies privlastnit pocas denneho lovu......
|
|
| Návrat hore |
|
1kucmik

Založený: 17 január 2007 Príspevky: 1285
|
Zaslal: Št jún 17, 2010 3:40 pm Predmet: |
|
|
| mozes chytit 2 kusy kapra a 4 kusy pstruha pokial nimi nepresiahnes 7 kilovu hranicu.
|
|
| Návrat hore |
|
1kucmik

|
Zaslal: Št jún 17, 2010 3:51 pm Predmet: |
|
|
totiž:
http://www.srzrada.sk/uploads/Vyhlaska-185-2006.pdf
kde je uvedená vetička:
(9) Privlastnením si povoleného počtu a hmotnosti
rýb sa denný lov rýb skončí.
kde nie je alebo, ale a!!!
čo znamená " súčasne "
dalej ryby z odseku A, B a C nie su vzajomne prepojene, nemysliac na 7kg hranicu. V zákone však nie sú ďalšie bezpečné kombinácie medzi týmito "písmenami"
navyse ta vyhlaska ma este 5kg ostatnych ryb... a je uz zrusena.
Rybky ma na starosti MSžP
|
|
| Návrat hore |
|
standa
Založený: 11 október 2009 Príspevky: 172 Bydlisko: raztocno
|
Zaslal: Št jún 17, 2010 5:34 pm Predmet: |
|
|
| ale zalezi ci tie pstruhy chytis na kaprovej vode alebo na pstruhovej ja si myslim ze ked si na pstuhovej vode a chyits 4ks pstruha lov konci ale na kaprovej vode mozes chytat kapre lebo uz si na inej vode
|
|
| Návrat hore |
|
rumo
Založený: 23 október 2007 Príspevky: 305 Bydlisko: ba
|
|
| Návrat hore |
|
1kucmik

|
|
| Návrat hore |
|
Rullo

Založený: 08 jún 2009 Príspevky: 164 Bydlisko: Handlová
|
Zaslal: Št jún 17, 2010 9:25 pm Predmet: |
|
|
| No musím priznať že tato debata ma priam udivuje, fantázii sa niekedy fakt medze nekladú. Denný lov sa končí po privlastnení si buď 4 pstruhov, alebo 2 ks hospodársky cenných rýb bez ohľadu na to či máš viac druhov povolení. Keď to kombinuješ tak 2ks pstruhov nahrádza 1ks hosp. cennej ryby, čiže keď chytíš ráno 1 pstruha, môžeš chytiť ešte stále 2ks hosp. cennej ryby. Keď chytíš 2 ks pstruha môžeš už iba 1 ks hosp. cennej ryby, ale keď chytíš 3 ks pstruha stále si môžeš privlastniť 1 ks hosp. cennej ryby. Privlastnením si 4 ks pstruha sa denný lov končí, čiže loviť už môžeš akurát tak niekde na súkromáku.
|
|
| Návrat hore |
|
1kucmik

|
|
| Návrat hore |
|
oreno
Založený: 23 november 2009 Príspevky: 26 Bydlisko: ... nad Hronom
|
|
| Návrat hore |
|
zembercity
Založený: 22 február 2007 Príspevky: 197 Bydlisko: Martin
|
Zaslal: Pi jún 18, 2010 8:32 am Predmet: |
|
|
| Priatelia,uvedený príklad na stránke SRZ bol platný pre starú vyhlášku,nová vyhláška platí od roku 2006 a zmenilo sa aj číslo paragrafu.Pri počte privlastnených rýb je podstatná ich hmotnosť ktorá nemá prekročiť 7 kg ak to nie je posladná ryba akejkoľvek hmotnosti prevyšujúca hranicu 7 kg.Podľa bodu "a" a "b" sa denný lov musí ukončiť podľa toho ktorú podmienku splní ako prvú.Napr.poradie privlastnených rýb:1 ks K /3 kg/,4 ks Pd /1 kg/ - koniec; 1 ks K /3 kg/,3 ks Pd /1 kg/, 1 ks K /? kg/ koniec;atď.Samozrejme prihliadnuc i na kombinácie uvedených rýb v jednotlivých odsekoch.To je moje pochopenie tohoto paragrafu čl.2-4.Petru zdar!
|
|
| Návrat hore |
|
oreno
Založený: 23 november 2009 Príspevky: 26 Bydlisko: ... nad Hronom
|
Zaslal: Pi jún 18, 2010 10:57 am Predmet: |
|
|
| 1kucmik napísal: | | mozes chytit 2 kusy kapra a 4 kusy pstruha pokial nimi nepresiahnes 7 kilovu hranicu. |
Výkladov § 14 odsek.2 Vyhlášky (Množstvo úlovkov a ich evidencia) je nespočet a niektoré sú diametrálne odlišné
ALE POZOR !!!
"Veľký vykladač písma" (ministerstvo) a tým padom aj RS v praxi uplatňujú ten v ktorom denný lov končí akonáhle je dosiahnuté množstvo úlovku podľa niektorého z pism.a) b) c) Napríklad:
a) 2K + 3PP (pri rešpektovaní váhového limitu = ak 7 kg limit prekročený, tak poslednou rybou)
b) 1K + 4PP (pri rešpektovaní váhového limitu = ak 7 kg limit prekročený, tak poslednou rybou)
c) 7 kg a viac všetkých druhov rýb (v ktorých je najviac 2K+3PP, alebo 1K+4PP), ktorých váhový limit je prekročený poslednou rybou.
Ak úlovok obsahuje rybu (K, PP atd..) ktorou sa naplnil jej max. dovolený počet musí byť táto ryba poslednou ulovenou rybou - ktorá prekročí váhový limit a ukončí denný lov
Pozn. : Kapor (K) a Pstruh potočný (PP) boli použité ako modelové príklady
Ryby v rámci písm.a) možno kombinovať: Namiesto 2K môže byť 1K+1Zu, alebo iné kombinácie .......
Ryby v rámci písm.b) možno kombinovať: Namiesto 4PP môže byť 1PP+1PD+1Mr+1Pds, alebo iné kombinácie .....
Ak chcete jeden taký trošku uletený výklad, ale zato založený na gramatickom výklade napísaného paragrafového znenia, tak si pozrite:http://www.rybarcenie.sk/forum/viewtopic.php?f=10&t=70&st=0&sk=t&sd=a&start=90
|
|
| Návrat hore |
|
Rullo

Založený: 08 jún 2009 Príspevky: 164 Bydlisko: Handlová
|
Zaslal: So jún 19, 2010 10:34 am Predmet: |
|
|
| zembercity napísal: | | Priatelia,uvedený príklad na stránke SRZ bol platný pre starú vyhlášku,nová vyhláška platí od roku 2006 a zmenilo sa aj číslo paragrafu.Pri počte privlastnených rýb je podstatná ich hmotnosť ktorá nemá prekročiť 7 kg ak to nie je posladná ryba akejkoľvek hmotnosti prevyšujúca hranicu 7 kg.Podľa bodu "a" a "b" sa denný lov musí ukončiť podľa toho ktorú podmienku splní ako prvú.Napr.poradie privlastnených rýb:1 ks K /3 kg/,4 ks Pd /1 kg/ - koniec; 1 ks K /3 kg/,3 ks Pd /1 kg/, 1 ks K /? kg/ koniec;atď.Samozrejme prihliadnuc i na kombinácie uvedených rýb v jednotlivých odsekoch.To je moje pochopenie tohoto paragrafu čl.2-4.Petru zdar! |
Je to možné. Keďže nechodím na pstruhy a kapre naraz a nelámem si hlavu nad tým aby som využil každý gram denného limitu neštudoval som ako to presne je v novej vyhláške, viem že v starej to fungovalo nejak tak.
|
|
| Návrat hore |
|
johno

Založený: 16 november 2007 Príspevky: 624 Bydlisko: Bytča
|
Zaslal: So jún 19, 2010 1:12 pm Predmet: |
|
|
nič proti autorovi témy,pretože táto dilema kvári ba až ničí mnohých,ktorí zainvestovali do kaprovej a aj do pstruhovej povolenky... Toľké počítanie, "koľko si ešte môžem čoho privlastniť", to dá skutočne zabrať.Ale keďže existuje internet,kalkulačky a iné vymoženosti,tak sa to dá hádam zvládnuť. Neodsudzujem nikoho,kto si sem tam nejakú netrofejnú rybu privlastní, len ľutujem tých,čo vyznávajú "chyť a zožer/rozdaj" ,že sú ochudobnení o ten super pocit,keď rybe nad ktorou zvíťazili, jednoducho darujú život a dokonca sa k nej pred pustením správajú aj ohľaduplne. To je pocit,ktorý keď na to nemajú(v hlave,nie v peňaženke),jednoducho nikdy nespoznajú. Ale nikdy nie je neskoro priatelia,takže serte na počítanie,kaperka/... si sem tam zoberte,ale skúste ulovené rybéčky(aj mierové,bisťu )niekedy aj pustiť a možno spoznáte nepoznaný pocit,ktorý bude možno lepší ako orgazmus. 
_________________ Pravdivé slová nebývajú príjemné,príjemné slová nebývajú pravdivé. Lao c (CT NahniTy carp:-)
|
|
| Návrat hore |
|
|